Koppla av med äkta komfort

Det finns vissa platser som välkomnar besökare som en gammal vän. Där erbjuds perfekt avkoppling, besökarna kan njuta av både värme och spänning och återvänder sedan hem fyllda av glada minnen. Artus Resort är en sådan plats, som passar både den som drömmer om lugn och den som vill ha spänning och känslor.

Akustikplattor från Troldtekt som takbeklädnad på hotell
Photo: Piotr Skorek Photolicous

Artus Resort i Polen är en unik kombination av det 3-stjärniga Artus Hotel och en ny utbyggnad som kallas Sowia Dolina. Denna anläggning är genomgående modern och samtidigt full av historia och 120 års traditioner. Den ligger i Wilcza Poręba, den exklusiva delen av Karpacz, nära berget Śnieżka.

Arkitekterna Razoo bjöds för tredje gången in för att delta i utbyggnaden av Hotel Artus. Denna gång designade de gemensamma utrymmen: reception, lobby, pool, restaurang, konferensrum och lekrum för barn. De fokuserade på dämpad elegans upplivad av starka färger, naturmaterial och lokalt hantverk. Färgerna som användes i denna interiör är marinblå, grön och ljusrosa.

För gästerna finns det 78 rum i Hotel Artus och 75 sviter i Sowia Dolina. Alla rum är bekväma, välutrustade och erbjuder oförglömlig utsikt utanför fönstren. Under din vistelse kan du använda hotellets bastu, fitness- och rehabiliteringscenter, jacuzzi och spelrum. Du har också möjlighet att njuta av en runda bowling eller squash medan barnen erbjuds en lekplats. Det finns möjlighet att ordna grillkvällar och karaokefester. Det finns även tre konferenscenter.

För att uppfylla de höga kraven på optimal akustik valde arkitekterna Troldtekt-plattor, som installerades i restaurangen och konferens- och träningsutrymmena. Akustikplattorna är tillverkade helt i naturmaterialen trä och cement. Det innebär att de inte bara ger mycket effektiv ljuddämpning utan även är hållbara. Samtidigt skapar träullsplattorna ett hälsosamt inomhusklimat, ger ett effektivt brandskydd och kompletterar utrymmenas struktur och utformning perfekt.

Arkitekterna kommenterar: "För att framhäva en rå struktur använde vi naturligt, lokalt trä (ek, gran), konstnärlig betongputs och akustiktakplattor med träfibrer. Dessa plattor installerades i en del av den permanenta restaurangen och även i de rum som kan omvandlas efter behov till en stor festlokal eller tre mindre konferensrum åtskilda av mobila väggar."

"Denna lösning ger stora möjligheter och det är därför vi använde olika färger på plattorna. Vi valde särskilt stora format för att begränsa antalet skarvar – även om skarvarna är dolda – tillsammans med paneler med starka, råa strukturer i grått och mörkt grönt."

För att tillföra karaktär och lokal anknytning bjöd arkitekterna även in polska konstnärer för att bidra med individuella idéer, såsom stora lampor gjorda av sladdar över bufféerna och även stora konstverk som återspeglar det regionala landskapet över trappan och 3 meter höga lampor över poolen.