Autentisk mat i charmig miljö

På restaurang Bæst på Nørrebro i Köpenhamn kan man som gäst välja att sitta ute på den lilla uteserveringen vid Guldbergsgade eller att sitta inne i den fint inredda restaurangen där en vedeldad pizzaugn utgör rummets mittpunkt.

Troldtekt Baest
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Här är pizzorna rykande varma och dessutom tillagade helt från grunden. Hos Bæst är alla råvaror ekologiska, lokala och handgjorda. Skinkor, korvar och fermenterade grönsaker berättar tydligt historien om en restaurang som har en nära relation till varorna.

Men rummets inredning berättar också om en hårfin balansgång mellan det förfinade och det rustika. Det ger stället dess charm. Ytterväggarna är exponerade tegelväggar som skiftar i röda och gula färger, och betonggolvet är slitet längs passagerna. Som en fin kontrast har den långsträckta disken, som skiljer köket från borden, ett mönster i kaklet som för tankarna till Medelhavet.

ATM Design, som står bakom inredningen av restaurangen, har valt att väga upp de hårda ytorna med långa gardiner, stoppade stolar och Troldtekt akustikplattor i taket, vilket alltsammans bidrar till en behaglig akustik i restaurangen.

Troldtekt-taken är i färgen naturträ passar bra ihop med de råa väggarnas nyanser.