Modern fransk stämning

Vid bassäng 7 på Aarhus Ø ligger Bistro Le Bleu intill promenaden längs bassängen. På platsen finns även en uteservering, där gästerna sitter vid den indragna fasaden.

Menyn är klassiskt fransk och hela inredningen på Bistro Le Bleu är mycket trogen platsens namn, med många element som känns igen från en typisk fransk bistro. Restaurangen ligger i Karéerne, som huvudsakligen är bostadsbyggnad, medan bottenvåningen är reserverad för platser som Bistro Le Bleu. I lokalen är det högt i tak, med stora fönsterpartier med utsikt över livet längs bassäng 7 och rummet upplevs därför som mycket ljust och luftigt. För att få bra akustik i bistron har man valt Troldtekt akustikplattor för hela takytan, i en svart färg som kamouflerar de svartmålade ventilationsrören och liknande installationer. Ur högtalarna hörs naturligtvis fransk musik.

 

Blå bistro

Bistron är ett långsträckt rum med en bar placerad mitt i rummet, med tillgång till det bakomvarande köket. De flesta av gästerna kan sitta längs glasfasaden, men det finns även stoppade ”bänkar” för större grupper längs bakväggen. Vacker klinkers på golvet längs baren lyfter fram rummets djup medan det övriga golvet är i trä. Trä är ett genomgående material, och då främst mörkt trä som ger ett varmt och djupt intryck i det ljusa rummet. Träets färg kompletteras vackert av de stoppade blå möblerna. Blankt kakel på väggen bakom baren, bardisk i marmor och speglar skapar också en fin motvikt till de matta, mörka trämöblerna. Stolarna är de tidlösa Thonet-stolarna med armstöd, medan barstolsmodellen har flätad rygg. Den inbjudande inredningen är både harmonisk och modern för en klassisk bistro.