Omsorg om varje detalj

Bardisken är 9 meter lång och ölfaten står uppradade vid ingången. Att det handlar om öl och ett gediget ölintresse råder det inga tvivel om. Nomadbryggeriet "To Øl" etablerade "BRUS" i Köpenhamn 2016 och planerar nu att öppna ett liknande ställe i Oslo.

Troldtekt, Brus og To Øl
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Stadsdelen heter Nørrebro och byggnaden är en före detta industrilokal. Som sådan har den tidigare haft många funktioner, och i den 750 m2 stora lokalen var det därför möjligt att kombinera pub, bryggeri, restaurang och butik på en och samma yta, utan mellanväggar, förutom till toaletterna och lagret.

Inredningen är mobil och går därmed att variera. Atmosfären på "BRUS" präglas av stora, spröjsade fönster, tegelväggar och andra gedigna material – här går estetik och funktion hand i hand och de olika delarna bildar en fin helhet.

Trä spelar en särskilt viktig roll i den moderna inredningen, som är ett entydigt vittnesmål om kompromisslöst arbete med allt från belysning till etiketter. Trä är grundmaterial i ölfaten, och snickarna Rømer och Harboe har använt tre ekstammar för baren, borden och barbåsen, som har sittytor av kork och välvda ryggstöd – liknande öltunnor.

Stolarna är Børge Mogensen-stolar i ek. Trämaterialet bidrar också till att ge lokalen ett varmt, estetiskt, robust och enkelt uttryck. Dessutom är materialet en del av akustiksystemet, som består av vita Troldtekttak under friliggande ventilationsrör och andra komponenter.

Den avslappnande och inbjudande atmosfären på "BRUS" är till stor del ett resultat av den kompromisslösa inredningen, där varje material och detalj är medvetet vald med fokus på funktion och kvalitet.