Nyrenoverad food court med smakfull design

Caroli köpcentrum i centrala Malmö har uppdaterat sin food court, med Troldtekt akustiklösningar på väggarna i serveringsområdet.

Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik på t.ex. restauranger

Vid renoveringen av Caroli köpcentrum i centrala Malmö ville man skapa en tydligare koppling till omgivningen och få in mer liv i lokalerna. I samband med detta fick även restaurang- och caféområdet en välbehövlig uppfräschning, signerad Horisont Arkitekter.

Renoveringen av Caroli Food Court startade i augusti 2022, och i oktober kunde man ta emot matgäster igen. Den utbyggda ytan omfattar även ett antal nya restauranger och caféer.

 

Smakfull design

För att erbjuda bästa möjliga matupplevelse har man skapat en trivsam miljö med mycket ljus och rymd. Lokalerna har öppnats upp för att frigöra mer plats i serveringsområdet, och dessutom har man tillfört mer dagsljus, fler färger, gröna växter och naturliga material.

Man har också inrett sittplatser med olika möjligheter, beroende på om gästerna vill ta en snabblunch, sitta länge och äta eller slå sig ner utomhus i något av de angränsande grönområdena.

 

Troldtekt designlösning på väggarna

Som ett komplement till Caroli Food Courts ljusa, naturliga design har man valt designlösningen Troldtekt tilt line i vit. Väggplattorna ger inte bara en bra akustik, utan har dessutom en distinkt och dekorativ design med fasetterade fält.

Varje akustikplatta har sex sneda spår på tvären, och plattan har frästs med halva spår längs ytterkanterna. På så sätt uppstår genomgående, räta spår vid fogen mellan två plattor. Det ger en elegant växelverkan mellan de sneda och raka spåren.