Paris på Silkegade

På en liten sidogata i Köpenhamn ligger Coffee Room, som bjuder på mycket annat än bara kaffe. Stämningen präglas av storstadslivet och här kan du stanna upp och ta en paus.

På den smala gatan kan man sitta längs caféfasaden och njuta av sitt kaffe, men även inne i lokalen kan man sitta bakom öppna dörrar och betrakta stadens jäkt. Recensenterna har upptäckt caféet och bland flera positiva recensioner kan nämnas att den ligger nr 1 på TripAdvisor som bästa platsen för ”En snabb bit mat i Köpenhamn”.

Förutom kaffe och cocktails serveras även brunch och lättare måltider dag- och kvällstid. Coffee Room är uppdelat i olika områden som bland annat markeras av olika golv- eller taktyper. Interiören präglas generellt av fina detaljer som mosaikgolv, synliga takstolar, stolar med flätad rygg och Aalto-lampor över borden.

 

Linjer i taket

Ett klassiskt glastak ger det ena rummet en parisisk atmosfär, medan Troldtekt tilt line tillför nya linjer till taket. Innertakets design är ytterligare en fin detalj i inredningen och lägger på ett modernt sätt fokus på innertaket som en helgjuten yta i ett rum. Det fasetterade Troldtekt-taket ger som kontrast till de raka linjerna en fin dynamik och ett skarpt uttryck. Här får de båda rummen samtidigt ett naturligt sammanhang som separeras av ett glasparti så att taket kan fortsätta in i nästa rum.

Akustiken har stor betydelse för intimiteten i ett café, och även här är Troldtekt ett självklart val. Troldtekt används i entrérummet där du beställer ditt kaffe eller din mat och i grannrummet där köket ligger i öppen anslutning till caféet. Dessa ytor är inredda i loungestil med stoppade bänkar längs väggarna och vackra svartvita bilder som understryker den nostalgiska Paris-stämningen.