Miljö som väcker sinnena

Köpenhamn är känt för sina restauranger i världsklass, men även cocktailbarer har en framträdande roll i staden. Curfew på Vesterbrogade förenar cocktails och inredning till en perfekt helhet.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect, MAA

Humberto Marques, som driver Curfew, är en välkänd bartender från Portugal med internationell erfarenhet. Hans känsla för detaljer är något som präglar hela baren, inte bara drinkarna.

Den diskreta entrén leder in till en mörk och stämningsfull lokal. Bakom den långa, centralt placerade bardisken lägger bartendrarna ner sin själ i varje enskild cocktail. Inredningen är elegant med mycket vintagedetaljer och amerikanska motiv från 1920- och 1930-talet. Även musiken är från denna epok och bidrar till en trevlig, avslappnad atmosfär.

Ljud och ljus är A och O

Curfews inredning är som tagen från en annan tidsålder, med möbler och bilder i retrostil inramade av råa tegelväggar. Belysningen utgörs av en kombination av moderna spotlights och klassiska armaturer. Det omslutande mörkret ger en känsla av att tiden står still.

Svarta tak från Troldtekt skapar samband och förstärker den eleganta stilen. Troldtekt taken ger också bra akustik i ett rum där det både skakas drinkar och spelas musik, samtidigt som gästerna pratar och njuter av sina cocktails vid små bord. För att erbjuda cocktails i världsklass krävs nämligen också rätt miljö, som skapar en känsla av att vara här och nu.