Må bra och njut på floden Lahns strand

I direkt anslutning till spa-anläggningen Emser Therme i Bad Ems (Rheinland-Pfalz) har ett imponerande 4-stjärnigt hotell byggts, där gästerna har fri utsikt över floden Lahn. Båda byggnaderna är ritade av 4a Architekten.

Photo: Olaf Wiechers

Trots sin storlek passar den långsträckta femvåningsbyggnaden med stora glasytor samt in- och utskjutande delar i fasaden perfekt in i den naturliga miljön och är en öppen och transparent del av stadsbilden. Som centralt designelement har 4a Architekten – precis som på spa-anläggningen – valt rundade former som påminner om stenar som slipats av vatten.

Utsikt mot söder

På en total yta om mer än 7 000 kvadratmeter finns 84 dubbelrum, som alla vetter mot söder och därmed har underbar utsikt över Lahn. Även konferensrummen, restaurangen och takvåningens imponerande SkyLounge har fri utsikt över vattnet och naturen. Från första våningen kan man bekvämt promenera över till spa-delen i badrock via en täckt gång.

Rymligt och praktiskt är även parkeringshuset mittemot, som avsiktligt utformats utan störande pelare, inte har något parkeringsbiljettsystem och har plats för hela 277 fordon.

Stilfull inredning

Loungen och möteslokalerna samt restaurangen och baren imponerar med eleganta interiörer och inbjuder till att dröja sig kvar. Exempelvis kombineras bruna lädersoffor med mörkgröna designerfåtöljer i foajén. Dessa framhävs i en framgångsrik kontrast mot det ljusa golvet och väggarna i guldgult och svart, vilket gör att utrymmet känns både modernt och mysigt.

Den samtida designen fortsätter i konferensrummen med mörka bord och stolar. Här kombineras ljusa trägolv med mjuka väggelement i mörkgrönt samt dekorativa tapeter och ljusa draperier framför glasfronterna som sträcker sig från golv till tak.

Mörka takplattor förstärker den mysiga atmosfären

I bar- och restaurangområdet utgör kungligt blå möbler eleganta accenter i de generöst tilltagna och ljusa utrymmena. I kombination med ljusa trägolv och ljusa väggar med en vertikal linjestruktur skapas här en unik och mysig atmosfär, som betonas och förstärks av de svarta akustikplattorna i taket med frästa spår. Sofistikerade accenter skapas av de stora och svängda elementen i elegant guld som är inbäddade i panelerna, vilka är delvis indirekt belysta och ger utrymmena en speciell karaktär.