Gastronomisk oas i öns grönska

Efter en omfattande renovering har restaurangområdet på golfbanan Golfpark Kurpfalz Limburgerhof blivit tidlöst vackert och imponerar med en mängd olika designelement.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Om du vill koppla av efter en omväxlande golfrunda eller bara njuta av den hisnande utsikten över en vacker bana som gäst så är golfbanan Golfpark Kurpfalz Limburgerhof mellan Speyer och Mannheim precis rätt plats. Efter en omfattande renovering av restaurangområdet har detta blivit både modernt elegant och öppet och mysigt.

Det unga teamet hos ADS-Architekten, baserade i Speyer och med ett filialkontor i Mannheim, har på ett imponerande sätt lyckats ersätta glastillbyggnaden som tidigare låg framför restaurangområdet med en imponerande och barriärfri ny träbyggnad med ett slutet tak, stor glasfront och utomhusområde under tak.

En förlängning av det angränsande rummet mot terrassen skapar ytterligare ytor som inte bara erbjuder nya möjligheter till gastronomiska upplevelser. Glasfronten med fönster från golv till tak ger också en fantastisk utsikt över golfbanan. En spegelfront på motsatt sida tar in grönskan i inredningen, gör att rummet ser större ut och fungerar samtidigt som ett utrymme för en effektfull presentation av bufféer.

Massor av trä och svävande armaturer

I det tvärvetenskapliga samarbetet med inredningsarkitekten Jürgen Tekath har ytorna på väggar, tak och golv omarbetats. Massiva träbjälkar i det sluttande taket med takfönster passar visuellt perfekt med ekparkettgolvet och ger rummet en varm touch. Precis som de många runda armaturerna som verkar sväva i det höga rummet som ett slags solsystem.

Förutom den generöst utformade restaurangen lockar även en imponerande bar med mässingsklädd disk samt en lounge avskild med ett glas-stål-element och med en mässingsklädd gasspis dig att dröja dig kvar. Dessutom har stålhyllor från golv till tak installerats för att separera områdena rumsligt.

Akustikplattor som designelement

Helhetskonceptet avrundas med högkvalitativa Troldtekt akustikplattor. Där tidigare enkla, vita gipsskivor och panel dominerade har nu designlösningen Troldtekt line i svart använts i taket i det angränsande rummet, medan modellen Troldtekt curves i naturgrått med en vågliknande struktur sätter accenter på väggarna i det rymliga restaurangområdet.