Vad mer kan ”man” önska sig?

Vackra kvinnor, god mat, kall öl och sport på tv - med det här konceptet förverkligar ”Hooters” på Reeperbahn i Hamburg gästernas drömmar sedan början av 2018.

Troldtekt Hooters Hamburg
Photo: Olaf Wiechers, architect

1983 grundades kedjan i Florida i USA och har sedan dess öppnat över 430 restauranger i knappt 30 länder. Kombinationen av restaurang och sportbar samt endast kvinnlig servicepersonal tilltalar gästerna.

På ”Hooters” i det berömda området i Hamburg kan de titta på fotboll, boxning, Formel 1 och amerikansk fotboll medan ”Hooters Girls” klädda i orangefärgade hotpants och vita sneakers serverar kycklingvingar, hamburgare och sandwich med goda ”Hooters”-såser vid borden. Kall öl på fat, på flaska eller i tillbringare samt olika long drinks, cocktails, energidrycker, vin, cider, shots samt kaffe och te står också på menyn.

Mitt i rummet finns en stor bar och här kan gästerna stå och och titta på någon av de jättestora tv-skärmarna som visar olika sportprogram. Fler bildskärmar är uppsatta på väggarna i den typiska ”Hooters”-orange färgen eller i diskret grått och beige. I de inre rummen går inredningen i mörkt trä och ljusa klinker och bidrar till den behagliga atmosfären. Här finns trevliga läderbänkar samt runda höga ståbord som ser ut som ölburkar och höga bord i olika utföranden där ”man” kan slå sig ner på en barstol.

Ett kreativt inslag är de gråa takplattorna från Troldtekt som smälter in perfekt i den övriga inredningen. När det gäller akustiken skapar de en behaglig atmosfär i ett rum där det ofta spelas hög rockmusik. Takplattorna består av 100 % naturliga material; trä och cement, och är därmed inte bara effektiva utan även extra hållbara. Samtidigt säkerställer de ett sunt inomhusklimat samt effektivt brandskydd.