Hotell inspirerat av James Bond

Lägenhetshotellet ”The Secret” i vackra Öztal välkomnar gästerna till en värld av lyx och överdåd med utsikt över hisnande bergslandskap.

Photo: Olaf Wiechers

Sölden i den österrikiska regionen Tyrolen är en av Alpernas bästa och mest kända skidorter, som varje år lockar många besökare. På en 6 000 kvadratmeter stor yta med utsikt över Öztals hisnande bergslandskap har paret Barbara och Nikolaus Huter skapat en unik lägenhetsresort genom att renovera och bygga ut ett tidigare hotell.

Tyrolerstil i lyxförpackning

”The Secret” ligger precis vid linbanan Gaislachkogelbahn och består av totalt 44 lägenheter – 23 i den ursprungliga byggnaden och ytterligare 21 i den nybyggda delen, som dessutom har restaurang, takbar, gym och spa.

Metallplattorna på fasaden sätter en ny standard för den lokala arkitekturen i Ötztal, och hotellets guldfärgade entré med liggande träpaneler skapar en känsla av traditionell tyrolerstil i lyxförpackning.

Inspirerat av James Bond

Designbyrån ”Going Places” i Hamburg har hämtat inspiration till hotellets inredning från James Bond-filmen ”Spectre”, som spelades in i Sölden 2015, med agent 007:s välkända pistolmynning som återkommande tema för såväl designelement som takbelysning.

Olika material som trä, sten och läder har kombinerats med guld- eller kopparfärgad metall för att skapa en exklusiv känsla i hotellet. De många fönstren från golv till tak släpper in rikligt med dagsljus och ger dessutom en underbar utsikt över bergslandskapet.

Imponerande takbar

En höjdpunkt är hotellets takbar, ”The Vue”, som är den enda i sitt slag i Sölden. Med tak delvis i glas, extravaganta möbler och spektakulära video- och ljuseffekter gör den afterskin till en oförglömlig upplevelse. Akustikplattorna Troldtekt Rhombe i svart passar perfekt till det övriga designkonceptet. Samma modell, fast i grått, har monterats ovanför den lyxiga infinitypoolen på spaavdelningen, där man kan bada både inomhus och utomhus.