Hållbarhet på tallriken och i inredningen

I Göteborg ligger nyöppnade Human Restaurang där fokus ligger på kvalitet och hållbarhet – både vad gäller mat och inredning. Det märks bland annat i valet av Troldtekt akustiktak.

Photo: BaraBild

Human Restaurang på Risåsgatan i centrala Göteborg slog upp sina dörrar hösten 2021. Det är kocken Martin Moses som står bakom den nya restaurangen där det tidigare låg en sportbar.

Innan Human Restaurang kunde öppna krävdes en renovering av lokalerna. Restaurangens värderingar handlar mycket om kvalitet och hållbarhet – och det är något som märks i såväl den säsongsbestämda menyn som i inredningen.

Här finns plats för 45 gäster som kan följa hur rätterna tillagas i det öppna köket.

Naturliga färger och material

I Human Restaurang är stilen nordisk med naturliga färger som beige och brun samt en djupblå kontrastfärg som förekommer på lamporna och i det öppna köket. När det gäller inredningen har man fokuserat på återvinning, till exempel är stolarna vintagestolar från Småland. Inredningen i övrigt är i trä.

Till taken har klassiska Troldtekt akustikplattor i naturträ valts, något som understödjer restaurangens önskan om en naturlig design och ett dokumenterat hållbart material. Dessutom säkerställer akustiktaken att gästerna kan uppleva en behaglig ljudmiljö. Lampskenan ovanför gästernas bord är dessutom monterad som en integrerad del av Troldtekt taket.