Ny spaavdelning till modernt hotell med historisk charm

Mitt i svenska Kalmar ligger Calmar Stadshotell, som 2023 öppnade sitt nya spaområde där både övernattande gäster och dagsgäster kan njuta av en avkopplande spaupplevelse. Man har använt Troldtekt akustikplattor i flera rum i spaområdet.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak på hotell

I en historisk byggnad i Kalmars stadskärna finns Calmar Stadshotell. Hotellet är idag ett modernt hotell med historisk charm vars historia går nästan 300 år tillbaka i tiden och där den nuvarande byggnaden dateras tillbaka till 1906. En personlig och avslappnad miljö kännetecknar hotellet, som även erbjuder mötes- och konferensfaciliteter och har restaurang, skotsk pub, en vinterträdgård och ett bibliotek där gäster kan uppehålla sig. Sommaren 2023 kunde hotellet öppna dörrarna till sin nya spaavdelning Santai Spa & Relax.

I spaavdelningen kan gästerna njuta av tre bastur, spalounge med mat och dryck, jacuzzier, avkopplingsavdelning och olika behandlingar – både med och utan övernattning på hotellet.

I spaområdet har man använt Troldtekt akustikplattor både i loungeområden, behandlingsrum och jacuzziområdet. De svartmålade plattorna tillsammans med spaområdets golv och väggar i trämaterial och kakel i olika färger ger rummen en lugn och mysig stämning. I jacuzziområdet kan man till och med luta sig tillbaka och njuta av en inbyggd stjärnhimmel i de svartmålade plattorna.

Förutom att bidra till den avslappnande stämningen i spaavdelningen säkerställer de ljudabsorberande Troldtekt akustikplattorna en optimal ljudmiljö och är med sin naturliga styrka lämpliga för rum med varierande luftfuktighet.