Den öppna pizzaverkstaden

Efter den framgångsrika starten för den italienska restaurangen Melværk i Risskov har paret som ligger bakom den nu öppnat en restaurang på Århus Ø som i kraft av stället har en annan inredning.

Restaurang Melværk ligger i Nicolinehus, på den västra sidan, med utsikt över småbåtshamnen och skogen. Nära Føtex, Marknadshallen och många andra restauranger. De berömda pizzorna från Melværk kan avnjutas i restaurangen eller tas med hem.

Sharif och Nadia Marjan driver restaurangerna tillsammans och har en stark passion för att hjärtat ska vara med, man arbetar med allt från mjöl till restaurangens ljussättning. Här är köket placerat mitt i lokalen så att man kan följa kockarnas arbete med de utvalda råvarorna. Även råköket är exponerat ut mot gatan.

Medan Sharif Marjan ansvarar för degen, som är hemligheten bakom en riktigt god pizza, tar Nadia Marjan rollen som restaurangägare med erfarenhet och känsla för gästens upplevelse av platsen och menyerna.

 

Kontraster som kittlar sinnena

Nadia står bakom restaurangens inredning på Aarhus Ø, precis som i Risskov. De två restaurangerna är besläktade, men även anpassade efter den plats där de är belägna. Här kom de till en orörd lokal med betongväggar och grått Troldtekt i taket. Troldtekt-taken, och delvis även väggarna, har målats svarta vilket gör taket mindre tydligt och ger rummet en annan intimitet. Att kök och servering sker i samma rum ställer också krav på akustiken. Betongväggarna är orörda, men har fått samspela med stoppade möbler, eleganta New York-glasdörrar och inte minst en disk i natursten. Inredningen är, precis som menyerna, mycket jordnära och har en genuin känsla.

Det finns en fin sinnlighet i hur råa element, som betong och stålhyllor, har kombinerats med glaspartier, Troldtekt-tak och natursten.