Aktivt vandrarhem

Nya Next House Copenhagen är en del av en ny trend där vandrarhem är mycket mer än billigt boende. Här har den sociala dimensionen lyfts till en central del av huset.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

På en mycket central adress på Bernstoffsgade, i före detta Falck-byggnaden, har Arp-Hansen Hotel Group inrett ytterligare ett hotell som är ett så kallat lyxvandrarhem. Byggnaden har byggts om och det har skapats plats för 433 rum eller 1 667 bäddar. På utsidan har byggnaden fått ett rejält lyft med en elegant mässingsbeklädnad i kombination med höga växtväggar. Överst finns en grön takterrass. Under ombyggnaden har man arbetat med hållbarhet både inomhus och utomhus och byggnaden är därför DGNB-certifierad.

Aktiviteter inomhus

Den sociala dimensionen på Next House Copenhagen är mycket mer än ett kafé. Här har gästerna möjlighet att träna i husets eget gym, spela bollspel eller träna yoga. Många av de gemensamma utrymmena ligger på nedre våningen, där ett längsgående takfönster ger en god atmosfär i rummen. Här har man använt svarta tak från Troldtekt som ingår i rummens övergripande design, vilka även har utsmyckning på väggarna och ljus i golvet. Troldtekt absorberar ljud och förbättrar därmed inomhusklimatet i rummet. Från loungen kan du följa bollspelet, men du kan också välja att gå på bio eller äta i restaurangen. Det sociala livet på Next House Copenhagen kan te sig på många sätt.