Vin med stämning

Vid Vor Frue Kirke i Århus ligger Pinot, som både är en vinbar och en butik. Läget på ett hörn med uteservering på kyrktorget i hjärtat av Århus är perfekt.

Akustikplattor från Troldtekt som väggbeklädnad på restaurang
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Pinot serverar och säljer ett brett sortiment av vin och sprit, som de har valt ut från både små och stora vinproducenter. Stället har specialiserat sig på utsökta viner, som är vackert uppställda i glasmontrar, men man har även ett stort utbud av champagne.

I källaren anordnas vinprovningar för större grupper, och här kan man även njuta av musikaliska inslag. Medarbetarna är alla mycket kompetenta och vägleder kunderna så att de hittar rätt.

Viktig akustik

Läget på hörnet gör det också trevligt att sitta därinne och se det pulserande livet som pågår utanför. På sommaren ställer man upp stolar och bord på den lilla platsen så att gästerna sitter omgivna av stadens puls. Inredningen som Pinot själva står för domineras av flaskor överallt ‒ självklart enligt ett antal kategorier.

Mörkblå Troldtekt-akustikplattor har valts till taken och ger rummet en varm atmosfär. För att kunna erbjuda en trevlig upplevelse på ett ställe där gästerna kan sitta, men som även tar emot kunder som vill köpa vin, är det avgörande med bra akustik. De mörka taken är en fin kontrast till de många stora fönsterpartierna, och de blanka flaskorna får sällskap av bord i trä och stolar med skinn som skapar en trevlig stämning.