Restaurang och bryggeri i trevliga omgivningar

Inte långt från Göteborg ligger Poppels Öl & Mat omgivet av skog och å. I restaurangen kan gästerna njuta av mat och hembryggt öl. Här har man valt Troldtekt-tak för att säkerställa en behaglig stämning med bra akustik.

Photo: BaraBild

Efter bara tio minuter med bil eller tåg österut från Göteborg befinner du dig på Poppels Öl & Mat som är en kombinerad restaurang och bar med eget bryggeri. Här kan du njuta av hembryggt öl och mat i natursköna omgivningar, med skogen på ena sidan och den brusande Säveån på den andra. Stället riktar sig även till dem som är ute och vandrar i området.

Poppels slog upp sina dörrar i början av 2019 och håller till i en lokal som är en del av Jonsereds Fabriker. Gästerna i restaurangen har utsikt över Poppels Bryggeri – ett litet, lokalt bryggeri som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik. Deras ekologiska öl har tilldelats flera prestigefyllda priser.

Poppels Öl & Mat har 75 sittplatser och arrangerar löpande olika event med rundvisning på bryggeriet samt öl- och matprovningar.

Ljust och industriellt

Inredningen i restaurangen inkluderar befintliga industriinstallationer, och genom glasväggen kan man se rakt in i bryggeriet. Som material har man valt träbeklädnad till bardisken samt väggar och möbler av massivt trä.

Innertaken har klassiska Troldtekt akustikplattor i vitt, som samspelar med det industriella uttrycket och bidrar till att göra lokalen ljus. Dessutom bidrar plattorna också till att skapa en behaglig ljudnivå när gästerna pratar och umgås i restaurangen.