Alla sinnesintryck är viktiga

På Øster Farimagsgade hittar du en av Köpenhamns minsta restauranger, Connection by Alan Bates, som kan erbjuda dig en riktigt stor upplevelse.

Kocken Alan Bates har valt att gå sin egen väg efter att ha skaffat sig många olika erfarenheter i andra kök. Det lilla stället har nu fått en ny inredning av Bruno Jakobsen Design, som ger en exakt inramning åt det unika med Alan Bates kök. Resultatet är en helhetsupplevelse som bäst kan märkas i de rum som skapats i rummet.

Varje detalj har med stor precision tagits fram som ett självständigt element som matchar helheten. Först och främst är stämningen hemtrevlig och inbjudande och det gäller allt från personalen till platsens storlek och material. Akustiken är en viktig del av den upplevelsen och har taket klätts med en ljudabsorberande akustikplatta från Troldtekt baserat på FUTURECEM™ med v-spår. Takets varierande naturtoner matchar de övriga naturmaterialen och ger lugn i rummet.

 

Detaljer i kompositionen

Den kompromisslösa inredningen är uppbyggd kring en sammansättning av olika material och texturer. Här står serveringsbordet i natursten i centrum och utgör en kontrast mot mörkt trä, gardiner, kakel, läder och matta väggar. Bordet är runt och i taket sitter en cirkulär lamparmatur som skapar en fin iscensättning av vinet som ligger på kylning.

Ett annat geometriskt tema är linjerna i Troldtekt-taket med v-spåren, i de lodräta trälisterna och vinkylens räfflor på stenbordet. De visuellt mjuka ytorna och färgerna samspelar fint med det gröna väggkaklet, uppstoppade djur och fotokonsten på väggen. Lokalen är designad för en ständig nyfikenhet, vilket är en viktig del av upplevelsen i rummet.