Naturliga material för en trivsam miljö

På Eydes möts man av en modern och mysig caféatmosfär som utvecklas successivt ju längre in i lokalen man kommer. Den nya inredningen gör att caféet känns välkomnande för alla typer av människor, precis som det alltid har varit.

Akustiktaket Troldtekt line säkerställer optimal akustik och understryker kopplingen mellan de olika delarna av Restaurang Eydes i Odense, Danmark
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Eydes ligger på gågatan i Odense, med café, restaurang och bar under samma tak. Tack vare den helt nya inredningen är det nu ännu fler som har fått upp ögonen för detta populära ställe.

Designbyrån KAKI Spaces ligger bakom interiören även denna gång, vilket innebär att de sedan tidigare var bekanta med verksamhetens DNA. De har utgått från Eydes folkliga karaktär och fokuserat på att skapa en trivsam miljö med modern inredning och naturliga material.

Taktila material som trä, tegel och putsade väggar i kombination med textilier och växter ger bra akustik och en speciell stämning och närvaro.

Taket skapar visuell rytm

I entrén tas gästerna emot med ett leende, och de kan välja att sitta precis vid fönsterpartierna eller längre in i restaurangen, där också baren ligger.

KAKI Spaces tanke var att skapa två separata avdelningar med ”dags- respektive kvällskänsla”. För att uppnå bra akustik, framhäva rummets djup och skapa en visuell rytm som leder besökarna vidare in i lokalen, har man använt Troldtekt line i färgen naturträ både i den främre och bakre delen av restaurangen.

I en lokal med inredning och ljussättning i flera lager bildar taket en snygg helhet som ger Eydes en exklusiv prägel. I den mellersta delen runt baren är det högre i tak, och här har man i stället valt svarta Troldtekt-plattor, som markerar en paus eller ett uppehåll och därmed sänder ut helt rätt signaler för en bar.