Från magasinsbyggnad till mötesplats

Omgiven av ny bostadsbebyggelse ligger den gamla magasinsbyggnaden som en ö från en svunnen tid. Byggnaden har genomgått en vacker renovering och fått ett nytt liv som mötesplats på Nobelholmen. På bottenvåningen och i källaren finns nu restaurangen Herkomst och Nobel Bar, medan de övre våningarna är ombyggda till kontor.

Där Uniscrap på Enghave Brygge tidigare hade sitt huvudkontor och lager finns nu den inbjudande restaurangen Herkomst. I ett stort rum med fönsterpartier på bägge fasaderna har man med elegant inredning skapat en speciell stämning av rustikt magasin. De råa väggarna och pelarna utgör en del av platsens historia och berättar om byggnadens tidigare funktioner. Ett vackert plankgolv binder samman rummet och skapar kontrast mot de råa ytorna.

Taket är klätt med naturgrå Troldtekt, vilket bidrar med naturfärger i flera nyanser som sätter sin prägel på restaurangen. Bra akustik är självklart en nödvändighet i en stor restaurang och Troldtekt fungerar som effektiv ljudabsorbent. Som rumsavdelare för privata sällskap används en kraftig gardin.

 

Restaurang Herkomst

Möblerna är i huvudsak gedigna klassiker, medan belysningen är mer modern och bidrar till att skapa stämning med spotar och papperslampor vid baren. På Herkomst serverar man både lunch och middag, medan Nobel Bar i källaren slår upp portarna sent på eftermiddagen.

Placeringen i den rustika källaren ger en riktig värdshusstämning. Här kombineras inredningen med robusta trämöbler, grått Troldtekt-tak samt trägolv. Till byggnaden hör även en stor terrass som på sommaren är en självklar mötesplats för en lunch eller drink.

Enghave Brygge är en stadsdel som NPV A/S varit projektutvecklare för och som nu består av sex öar med 1 100 bostäder och 3 500 arbetsplatser.