Restaurang i ny skepnad

Den medelhavsinspirerade restaurangen Il Ruscello vid fab Hotel i München har i samband med en stor renovering inretts på ett smakfullt och inbjudande sätt.

Här fanns tidigare ett traditionellt värdshus med tillhörande ölbryggeri, men numera är det italiensk mat och dryck som gäller på restaurangen, som ligger i anslutning till det familjedrivna hotellet fab Hotel. Hotellet uppfördes ursprungligen inför de olympiska spelen 1972, men totalrenoverades 2016. Det ligger i östra delen av München, bara 20 minuter från Marienplatz, och har över 30 bekväma och modernt utrustade rum.

I ny prakt
Redan 2009 fick hotellet och restaurangen separata ingångar, och i restaurangens källarvåning finns även en bowlinghall med tillhörande klubbrum. Tio år senare skulle renoveringen av restaurangen ha påbörjats, men den blev försenad på grund av coronapandemin.

La Parmigiana lyser i dag i ny prakt. Bland annat har ventilation, kyl- och frysrum, golv, tak, väggar och toaletter bytts ut helt och hållet.

Inredning i harmoniska färger
På restaurangens mysiga uteservering under vackra kastanjeträd finns cirka tolv sittplatser, och de ljusa inomhuslokalerna har plats för omkring 70 gäster. Golv och väggar är ljust träfärgade – en nyans som går igen även i bord, stolar, pallar och skiljeväggar.

Den naturliga färgskalan kompletteras med grön klädsel på stolar och soffor samt ett grönkaklat barområde. Dessutom har vissa av väggarna fått mörkgröna tapeter med växtmönster.

Allt detta, i kombination med mörka akustikplattor i taket, skapar en smakfull och inbjudande miljö signerad arkitekt- och inredningsbyrån Holzapfel.