Servering med vacker utsikt

Runt Nicolinehus i Århus Ø råder liv och aktivitet, men på de översta våningarna hittar man lugn och avkoppling med en måltid eller något gott att dricka.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik på bl.a. restauranger

Restaurang Tiende ligger på tionde våningen och vinbaren Den fede drue ligger en våning upp. Nicolinehus arkitektoniska grepp utgörs av två byggnader som gradvis trappas upp så att takterrasserna ligger ovanpå de undre våningsplanens tak. Härifrån har man en fantastisk utsikt över både Århus, hamnen och skogen, som tar mycket uppmärksamhet när man kliver in på tionde eller elfte våningen.

I restaurangen, som drivs av samma personer som står bakom restaurang Ferdinand, är det öppet både lunch och kvällstid, och det finns även servering på terrasserna som vetter mot bukten respektive staden. Inredningen är mycket välkomnande i nordisk loungestil med möbler i trä, stoppade sitsar och många växter för att skapa en hemtrevlig stämning.

Designtak

Både restaurangen och baren en trappa upp vetter åt två håll, vilket ger möjlighet att skapa olika miljöer i samma rum. Taket binder samman inredningen med en tredimensionell, svävande träinstallation. På så sätt uppstår linjer både i den ena och den andra riktningen, vilket på ett raffinerat sätt binder samman hela rummet. Samtidigt döljs belysningsarmaturer och ventilation.

God akustik i hela restaurangen och baren skapas med svart Troldtekt som döljer sig bakom böljande lister. Till den varma och hemtrevliga stämningen bidrar även ett mörkt trägolv och långa gardiner. Med en enkel och inbjudande inredning har man på restaurang Tiende och Den fede drue skapat en inramning som både är avkopplande och utgör en kontrast till den hisnande utsikten.