Restaurangupplevelse utöver det vanliga

UNDA är en restaurang och bar som ligger vid hamnen i danska Horsens. Designen präglas av både helhet och unika detaljer, och innanför dörrarna möts man av ett genomtänkt koncept som levererar en upplevelse utöver det vanliga.

De två våningarna med varierande inredning och utsikt över hamnen erbjuder allt från morgonkaffe till goda drinkar och privata tillställningar. Lokalerna har en välbalanserad interiör som talar till alla sinnen och en planlösning som flyter sömlöst från rum till rum.

Att besöka UNDA är som att gå på en konsert, där sällskapet, atmosfären och den vibrerande rytmen ger en upplyftande och omslutande upplevelse. Tanken har varit att skapa en semesterkänsla, med inspiration av samma behagliga färg- och ljussättning man ofta hittar på hotell.

Balans och harmoni
För att skapa balans och harmoni har KAKI SPACES medvetet arbetat med olika lager i inredningen, som kombinerar de olika designelementen och samtidigt ger en känsla av komfort. Små nivåskillnader skapar rum i rummen, medan vackra klinkergolv binder samman ytorna. Kombinationen av trä och andra material ger UNDA en speciell sinnlighet.

Bra belysning och akustik har varit viktiga faktorer för att skapa en trivsam atmosfär. Till taken har man valt Troldtekt rhombe i svart, som utgör ett elegant komplement till övrig inredning. Det rombformade mönstret har inte någon speciell riktning, vilket skapar en snygg effekt. Till orangeriet har man valt Troldtekt contrast (Produkten har upphört) med eklister, för att framhäva rummets unika karaktär och struktur.

Dessutom används belysning för att skapa en fin inramning. Belysningen är viktig för rummens atmosfär och orientering, men skapar dessutom accenter – t.ex. LED-lister i takhöjd som framhäver taket som en självständig yta.