Rå inspiration från Kødbyen

Hotel Scandic Kødbyen i Köpenhamn har inrett en restaurang med attityd i samklang med den omgivande stadsdelen.

Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik på t.ex. restauranger
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

MØR Restaurant & Bar ligger i en bred passage mellan Skelbæksgade och Kødbyen på Vesterbro och är en del av Hotel Scandic Kødbyen. Restaurangen har öppet för både lunch och middag men det är alltid något på gång i köket. Eld, värme och rök är utgångspunkten för nästan all matlagning.

Inspirationen från Kødbyens urbana och råa miljö har förvandlats till en stämningsfull inredning med inslag som köttkrokar som hängare, mattor med mönster som ser ut som marmorerat kött och autentiska material som järn, koppar och betong.

Belysningen är intim och atmosfären förstärks av svarta Troldtekttak, som även förstärker akustiken i rummet och därmed ger gästerna en bättre upplevelse på MØR.

I anknytning till restaurangen ligger hotellets bar som är inredd i samma stil med varma färger och referenser till stadsdelens urbana miljö.

Coffee Box

I Scandic Kødbyens stora och nytänkande loungeområde kan man hänga, arbeta i lugn och ro och tänka utanför boxen över en god kopp kaffe i hotellets café, Coffee Box, oavsett om man bor på hotellet eller bara tittar in på en kopp kaffe.

Stilen är internationell med utgångspunkt i new Nordic. Många av möblerna är i trä och mellan de olika sittgrupperna växer stora och små växter som framhäver den kreativa miljön.

Det är högt i tak i caféet och i restaurangen, baren och receptionen har man valt svart Troldtekt som en samlande och akustikförbättrande lösning. Det gör att caféet upplevs både som kontrastrikt och mycket inbjudande.