Industriell estetik

Ett alternativ till de traditionella hotellen har öppnats i centrala Köpenhamn, och erbjuder en kombination av billig övernattning och trendig inredning med mängder av faciliteter.

Troldtekt, Steel House
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Platsen i det tidigare huvudkontoret för Dansk Metal är optimalt nära Vesterport Station, Hovedbanegården och Søerne. Att byggnaden är uppförd med rosttrögt cortenstål gör namnet Steel House Copenhagen ännu mer träffande.

Den newyork-inspirerade stilen och det industriella stuket är väl genomfört i faciliteterna på våningsplanen och i undervåningarna. På Steel House kan man boka en billig övernattning i rum med sex eller fyra sängar, eller i vanliga dubbel- och enkelrum. Alla rum har badrum och är i övrigt modernt inredda. Rummen på de översta våningarna har tillgång till en privat terrass med utsikt över staden.  

Akustikanpassade faciliteter

På bottenplanet ligger receptionen omgiven av ett café och en bar med servering både inne och ute. Här finns möjlighet att dra sig tillbaka och t.ex. arbeta eller spela biljard, bordsfotboll eller shuffleboard. På samma våning finns ett kök som gästerna kan få använda för att laga sin mat. Stämningen är livlig och internationell, och präglas av stora skillnader mellan de olika gästerna.

En skulptural trappa leder till flera faciliteter i undervåningen. En avslappnande lounge, ett fitnessrum och en simbassäng för gästerna ger dem möjlighet att ladda sina batterier. Här har man inrett med svarte Troldtekt-paneler i taken, för att säkra god akustik utan att behöva kompromissa med husets stil. Även en mindre biograf har inretts med svarte Troldtekt-paneler på både väggar och tak. Gästerna sitter på pallmöbler med dynor.

Ombyggnaden till Steel House Copenhagen är en del av platsens varumärke och utpräglade identitet. Den industriella stilen har genomförts på ett sätt som samtidigt gör platsen inbjudande och charmerande.