Mer gott kaffe i Aarhus

Street Coffee har flyttat in i latinerkvarteret där caféets inredning utstrålar Street Coffees avspända stämning och känsla för visuellt tilltal.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak på restauranger

Kaffeälskande Aarhusbor känner igen Street Coffee från deras tre andra caféer som fanns innan de öppnade i Graven 22 som redan då var ett trevligt stråk för kaffe- och livsnjutare. På Street Coffee tar man kaffets kvalitet och servering på största allvar, men i övrigt är det upp till gästen att lägga på nästa LP på skivspelaren och vara en del av den avspända stämningen.

Här finns en speciell och hemtrevlig känsla som nog beror på ställets personliga prägel. Sitter man på ute på terrassen och dricker sitt kaffe är man inte ensam utan en del av stadens pulserande liv.

Taket ramar in den levande bilden

Inredningen på Street Coffee känns spontant som ett collage av färger och ytor som tillsammans förmedlar ett vibrerande lugn. Kombinationen av råa och släta ytor, intensiva och dämpade färger skapar aptit för stället och för mer kaffe! På en väggyta har teglet frilagts och bildar ett eget konstverk av tegelrester, medan den motsatta väggen bakom disken har blankt, brunt kakel. Möblerna är en väl avvägd mix av begagnade och nya stolar och bord med en del växter och konst på väggarna.

I taket sitter Troldtekt akustikplattor som binder samman det geometriskt lite skeva rummet och säkerställer behaglig akustik när man avnjuter sitt kaffe och lyssnar på musik. I stora drag har Street Coffee själva stått för inredningen i ett nära samarbete. En av ägarna, Anders Skaarup, är före detta möbelsnickare och har använt sig av sin erfarenhet, medan andra medarbetare har bidragit med sin säkra känsla för hur man skapar en spännande cafémiljö.