Familjesemester deluxe

”The Grand Green Familux Resort” i Thüringer Wald ingår i världens första och hittills enda kedja med lyxhotell som fokuserar på att erbjuda barnfamiljer en oförglömlig semesterupplevelse.

Akustiktak från Troldtekt i hotellbyggnad

I den tyska vintersportorten Oberhof reser sig ”The Grand Green Familux Resort” majestätiskt över Thüringer Wald. Hotellet imponerar redan vid första anblick, och den moderna korsvirkesstilen gör att det smälter fint in i omgivningen trots sin enorma storlek. Hotellområdet spänner över fyra hektar och har en bruttogolvyta på knappt 23 000 kvadratmeter, med över 100 sviter samt ett flertal fristående semesterhus som inte lämnar något övrigt att önska.

Detta lyxiga familjehotell har skapats av PAB Architekten från Erfurt, under ledning av Krista Blassy, på uppdrag av den österrikiska hotellkedjan Mayer Family Hotels, som driver ytterligare tre familjehotell i Tyskland och Österrike.

 

Framgångsrikt koncept för en aktiv och avkopplande semester

Här kan familjer tanka energi i den tyska naturen, fylla dagarna med fartfyllda aktiviteter eller skön avkoppling och njuta av värdefull kvalitetstid – både tillsammans med barnen och på tu man hand. Som en del av det framgångsrika konceptet finns nämligen utbildad personal till gästernas förfogande alla dagar i veckan, med aktiviteter för barn från en veckas ålder och uppåt.

 

Allt man kan önska sig

Förutom en stor bastu- och spaanläggning finns här bland annat ett över 2 000 kvadratmeter stort lekland, vattenrutschbanor, infinitypool, teater, bio, gokartbana, barnens zoo och skidtunnel samt äventyrslekplatser, naturstig och skidbacke precis utanför dörren.

 

Trivsam miljö för både stora och små

Hotellets genomtänkta och barnvänliga utformning i kombination med den trivsamma, moderna inredningen, som präglas av hållbara material och inslag av naturfärgat trä, gör att både stora och små gäster trivs bra på Grand Green. Möbler och väggar i varma bruna toner kombineras med gröna växter och detaljer med koppling till skog och natur, vilket ger en lugn och avkopplande känsla. Stora fönster släpper in rikligt med dagsljus och skapar en transparent, öppen inomhusmiljö. Roliga tecknade bilder bidrar med färgglada accenter.

Den trivsamma, naturinspirerade inredningen kompletteras av harmonisk ljusdesign och ett elegant samspel mellan svarta Troldtektplattor och ljusa trälister i taken.