Små ändringar gör stor skillnad

På Århus Kommuns avdelning för barn och unga har möteslokalerna fått en markant uppfräschning, vilket har ökat användningen av de mindre mötesrummen.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Medarbetarna på den här avdelningen för barn och unga jobbar dagligen med renoveringar, tillbyggnader och nybyggnation av förskolor och skolor i Århus. I de här projekten jobbar man ofta med att förbättra akustiken, och därför är Troldtekt en välkänd produkt på kontoret. Med Troldtekts många nya designlösningar var avdelningens egna möteslokaler ett bra ställe att testa produkterna på, både som en ny visuell och estetisk sida av själva inredningsdesignen, men självklart även för akustiken. Möteslokalerna har samtidigt fått ny belysning och i vissa fall även nya möbler.

Syftet med olika uttryck

Troldtekts kundrådgivare Bente Rasmussen Therkildsen presenterade de olika alternativen av designlösningar, där mönster och färger ger många kombinationsmöjligheter. I den ena lokalen användes Troldtekt romb på en gavelvägg, medan en annan fick designen line. Genom att delar av inredningen har bytts ut har det uppstått en differentiering mellan möteslokalerna. Nanna Calmar Andersen som är teamledare på avdelningen berättar att fokuseringen på att skapa kontrast mellan mötesrummen ska öka användningen av lokalerna och därmed främja samarbete och skapa en positiv arbetsmiljö på kontoret. Hittills har de nyinredda möteslokalerna fått ett fint mottagande och akustiken i rummen är väldigt bra.