Nytt kontorshotell med exklusiv design

Arena Platinan är en ny kontorsmiljö i Göteborg som erbjuder flexibla arbetsplatser. Kanozi Arkitekter, som står bakom designen, har valt Troldtekt för att skapa en ljus och harmonisk atmosfär.

Arena Platinan är ett kontorshotell på 12:e våningen i den nya byggnaden Platinan i Göteborg. Kontorsmiljön erbjuder flexibla lösningar och rymmer 190 flexarbetsplatser, 9 kontorsrum, 14 konferens- och mötesrum, flera lounger samt två takterrasser.

Byggnaden ägs av Vasakronan och kontorshotellet ingår i det nya coworking-konceptet ”Arena”, som Vasakronan redan har etablerat i tre andra svenska städer. Det är Kanozi Arkitekter som står bakom designen av Arena Platinan.

– Vi ville skapa en naturlig koppling mellan ute och inne, med inspiration av fasaden och områdets historia. Resultatet blev ljusa, harmoniska miljöer, där taktila material skapar kontrast och variation, säger Thea Foss Henriksen, inredningsarkitekt på Kanozi Arkitekter.

 

Troldtekt som genomgående material

Arena Platinans kontorskoncept innebär att man kan arbeta i olika miljöer, och även koppla av i någon av de många loungerna. Både färger och material går i ljusa gråtoner, som kompletteras med massor av dagsljus. I mötesrummen har man emellertid tillfört mer färg och värme i designen.

Synliga rör och installationer ger dessutom lokalerna en industriell känsla.

På hela våningen har man installerat Troldtekt – både klassiska akustiktak och nedhängande takplattor i utvalda områden. Färgen naturträ stämmer fint överens med övrig inredning.

– I sparsamt färgsatta rum spelar materialens textur en stor roll för att ytorna inte ska kännas platta, utan varma och genomtänkta. Det var just därför vi valde Troldtekt. Troldtekt ger stora möjligheter när det gäller färg och uttryck, vilket var en avgörande faktor i det här projektet, säger Thea Foss Henriksen.