Bra akustik på arkitekternas egna arbetsplats

År 2016 tog arkitekterna Resell & Nicca över och renoverade sitt kontor i Oslo. Där man valt en Troldtekt designlösning till taket i det primära rummet.

Bra akustik på arbetsplatsen med akustiktak från Troldtekt

I en hörnbyggnad i stadsdelen Kampen i Oslo har arkitekterna Resell & Nicca sitt kontor med utsikt över Kampen Park. Därifrån tar de hand om såväl nationella som internationella projekt. Kontoret ligger på bottenvåningen i en byggnad som är från 1933 och som är ett välbevarat exempel på det tjugonde århundradets modernistiska arkitektur.

Själva lokalen består av ett huvudrum med ett mindre kök och tillgång till badrum samt källare. Tidigare har flera olika mindre företag drivit verksamhet i lokalen, men när Resell & Nicca tog över den 2016 renoverade de lokalen och flyttade in i kontoret 2017.

 

Svarta och vita färger som renoveringsstrategi

Under renoveringen av kontoret öppnade Resell & Nicca upp hela rummet så att man arbetar i ett gemensamt rum. Man har fokuserat på att både bevara lokalens originalitet och att bibehålla en koppling till själva byggnaden samtidigt som man tillför något nytt. Detta gjordes genom att behålla den vita färgen på befintliga element och lägga till nya element i svart. 

I det vita taket har man valt Troldtekts designlösning rhombe mini i naturfärg som förutom att skapa god akustik i rummet, där man både arbetar och hämtar kaffe (eller annat i det mindre köket), även bryter av mot det helt vita taket och ger rummet värme. Skivorna har satts upp så att det bildas ett mönster som samtidigt fungerar som dekor i rummet.