Inspiration, rådgivning och lösningar

ASSMANN levererar tysk kvalitet till hela världen – Berlin, London, Paris... Försäljningen sker via exklusiva showrooms samt ett omfattande nätverk av distributörer och återförsäljare.

Photo: Olaf Wiechers

Moderna arbetsplatser med designorienterad inredning, där flera olika tillverkare samsas om utrymmet. Fokus på ergonomi, akustik, belysning och kommunikationsteknik gör att kontorslokalerna även kan användas för att visa upp de egna produkterna och erbjuda kunderna detaljerad rådgivning.

Showroom Berlin

Dessa aspekter ligger till grund för konceptet som tagits fram av Das Netzwerk für innovative Raumlösungen i Berlin och Hamburg. Tanken är att samla olika tillverkare och deras medarbetare på ett och samma ställe, för att visa upp mångfalden inom modern inredning och samtidigt erbjuda inspiration, rådgivning och lösningar.

Detta sker inte bara genom att enskilda företag ställer ut, utan här visas även kombinationer av produkter från olika företag som ASSMANN, Troldtekt, BOLON med flera. Exempel på produkter som visas upp är kontorsmöbler, glas- och skiljeväggar, golvbeläggningar, sittmöbler, akustiklösningar, belysning och så vidare. Till skillnad från många andra showrooms används produkterna i verkligheten och visas inte bara upp som utställningsobjekt.

Målgruppen omfattar allt ifrån arkitekter och inredare till fastighetsägare, hyresvärdar och byggherrar.  I lokalerna finns bland annat ett rådgivningscenter, ett showroom och en tankesmedja.