Elegant skandinavisk specialdesign

Möbelkedjan Bolias butiker är som skyltfönster som bjuder på unik doft, musik och inredning. Kunderna ska överraskas av inredningslösningar som de inte hade väntat sig, och därför har man använt rosamålade akustikplattor från Troldtekt som dekoration.

Akustiktak från Troldtekt i kontors- och företagsbyggnad
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Att shoppa bostadsdrömmar hos den danska möbelkedjan Bolia ska vara en upplevelse för alla sinnen. I kedjans 57 butiker, som är utspridda över nio länder i Europa, stimuleras hörseln med noga utvald musik, känseln genom att prova och känna på alla produkter, doftsinnet med en unik Bolia-doft, smaksinnet med specialkaffe och synen med överraskande inredning.

– Kunderna ska få en wow-känsla när de går omkring i våra butiker. Därför hittar vi på alla möjliga olika dekorationer. Vi har använt strutsfjädrar, träpaneler, stora vita bollar och allt möjligt annat som man kanske inte omedelbart förknippar med designmöbler. Allt för att göra köpupplevelsen spännande och överraskande, förklarar Thomas Fruergaard Schelander, Technical Design Manager på Bolia International A/S.

Troldtekt finns med i kedjans samtliga butiker. På väggen bakom Bolias storsäljande soffa ”Scandinavia” hänger tre Troldtekt-plattor, specialmålade i en puderrosa färg.

Från katalogen till butiken

Idén att använda Troldtekt bland designmöblerna dök upp när man skulle ta bilder till katalogen Bolia Lookbook, som ges ut i augusti varje år. I produktkatalogen står soffan i ett rum som har Troldtekt på alla väggar, från golv till tak. Stylingen gav inspiration till att dekorera med Troldtekt i butikerna.

– Vi tycker att Troldtekt är ett suveränt material. Det har naturen inbyggd i sig och en härlig ytstruktur. Vi har fått plattorna målade i en rosa nyans, som inte är en del av den vanliga färgpaletten. Troldtekt tog väl hand om våra färgprover och lyckades pricka in exakt den färgen vi ville ha, berättar Thomas Fruergaard Schelander.