Specialutbud, funktion och design

Specialiserad återförsäljare och fullservice-leverantör av tekniskt innovativa byggprodukter. Denna beskrivning av B+M Baustoff + Metall Handels-GmbH återspeglar inte på långt när vad som ligger bakom det företag som grundades för mer än 50 år sedan.

Väggbeklädnad med Troldtekt träullsabsorbenter i kontorsbyggnad
Photo: Olaf Wiechers

Med 37 butiker och fem produktionsanläggningar i Tyskland är B+M en av de ledande leverantörerna inom handeln för stomkomplettering. B+M är även etablerade som specialistgrossister för isoleringsmaterial i Europa.

Man säljer byggprodukter för både tak, fasader, träkonstruktioner, golvbeläggningar, specialkarmar och akustiktak. Medarbetarna hos B+M vid respektive filial ger kompetent rådgivning och hittar kreativa lösningar. Så är också fallet vid filialen i södra München, som sedan juli 2018 har ett perfekt läge för att finnas till hands för sina kunder. I en lagerhall på ca 3 000 m² och på öppna ytor på ca 2 000 m² förvaras ett mycket stort urval av produkter.

Dessutom finns ca 700 m² kontors-, försäljnings- och utställningsytor tillgängliga för rådgivning och hantering av beställningar. När man planerade och utformade utrymmena lade man extra fokus på den funktionella inredningen och presentationen av utvalda produkter.

Olika lösningar från Troldtekts designserie bidrar inte bara till optimal akustik och ett sunt inomhusklimat. I ett av kontoren och ett uppehållsrum imponerar ett arrangemang av flera olikfärgade väggelement som för betraktaren framstår som enorma tredimensionella målningar.

Här monterades Troldtekt® romb, en rombformad akustikplatta, och Troldtekt® dots, med 66 runda fördjupningar i olika storlekar, på väggarna. Dessutom användes Troldtekt takplattor i färgen naturträ på kontoren.

I det rymliga konferensrummet hos B+M-filialen München Süd kommer ytterligare designlösningar till sin rätt. I överensstämmelse med golv- och takutformningen valde man här Troldtekt® curves och Troldtekt® line i olika grå nyanser. Medan designlösningen curves har repetitiva, mjuka svängda linjer i längsgående riktning, har line kontinuerliga spår med ett sömlöst intryck och osynliga fogar.

Hos B+M är man övertygad om den stora designeffekten och de funktionella fördelarna med Troldtekts akustiklösningar, vilket även planerare och bearbetare är. En bekräftelse på Troldtekts speciella design får man också genom att Troldtekts designlösningar har tilldelats ICONIC Award 2019 och German Design Award 2020 och nominerats till DETAIL Product Award 2020.