Från gummi och barnvagnar till exklusiv heminredning

I en före detta gummi- och barnvagnsfabrik på Amager har BrandsCPH skapat ett exklusivt showroom i rå design. Till de olika rummen har man valt Troldtekt i naturgrå och en vinröd specialfärg samt designlösningen Troldtekt line.

Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Den gamla fabriksbyggnaden på Amager Strandvej från 1950 var tidigare barnvagns- och gummifabrik. Men nu inrymmer byggnaden bland annat showroomet BrandsCPH som öppnade i november 2021. Nicolai Rubani Højgaard och hans fru, Anne Sofie Rubani Højgaard, är de som står bakom showroomet.

Det krävdes en grundlig renovering innan det 600 kvadratmeter stora kombinerade showroomet, ateljén och butiken kunde öppna. Lokalen renoverades i ett halvår i samarbete med ägaren, men där Nicolai och Anne Sofie Rubani Højgaard ansvarade för stilen.

Man har bland annat rivit väggar och gjort hål i betongtaket för att få en hög takhöjd. Showroomet är inrett som en lägenhet med badrum och toalett, sovrum, vardagsrum och matrum samt kontor och mötesrum.

– Besökarna får mer av en upplevelse här jämfört med att gå in i en vanlig butik. Vi ställer bara ut fem varumärken åt gången – fördelat på de olika rummen – där vi har handplockat utvalda produkter, för att inte vattna ur upplevelsen, säger Nicolai Højgaard.

Utöver showroom är BrandsCPH även en arbetsplats för arkitekter och formgivare som kan boka in sig i ateljén och arbeta i den inspirerande omgivningen.

 

Väljer de föremål som visas

Anne Sofie Rubani Højgaard har hand om den visuella delen med video och bilder medan Nicolai ansvarar för kundkontakt och samarbeten. De har från start inspirerats av en rå stil och slitstarka material.

– Vi befinner oss i en gammal fabriksbyggnad och det ska vi inte försöka dölja. Idag är allt väldigt fint när man tittar i heminredningstidningar och traditionell dansk design. Men det är inte det vi är intresserade av – vi föredrar en rå och exklusiv stil som sticker ut men som ändå håller hög kvalitet och har en designfinish.

– Vi brukar välja saker som ger pondus till hemmet. En soffa härifrån ska inte placeras som en vanlig soffa i hörnet, utan på ett sätt där den får sticka ut, så att man tänker ”wow”, säger Nicolai Rubani Højgaard.

BrandsCPH säljer till både privatpersoner och företag.

 

Olika Troldtekt-lösningar

Nicolai Rubani Højgaard har valt Troldtekt akustikplattor i olika design för att lyfta fram den inneboende kvaliteten i varje rum.

– Det är många kunder som inte känner till Troldtekts breda sortiment förrän de ser lösningarna här och blir positivt överraskade. 

I rummet där betongtaket har öppnats upp har svartmålad Troldtekt line valts, som även går igen på kontorsväggarna som väggbeklädnad. I köket har klassiska Troldtekt akustikplattor i specialfärgen vinrött valts för att tillföra en diskret färg.  I sovrummet och vardagsrummet finns Troldtekt i naturgrå.

– Akustiken har förbättrats avsevärt, eftersom vi tidigare utmanades av de många hårda materialen som betong och de stora fönstren. Dessutom är det ett plus för mig att Troldtekt är dansktillverkat med naturliga råvaror. Faktum är att de andra två hyresgästerna i byggnaden också har valt att låta installera Troldtekt, säger Nicolai Rubani Højgaard.