Modebutik med högt i tak

Butiken DANIEL – en modern klädaffär för både kvinnor och män – har fått ny adress på gågatan i danska Hørsholm. Efter en grundlig renovering har lokalen fått en inbjudande interiör som stämmer väl överens med butikens klassiska stil.

Troldtekt akustiktak i företagsbyggnad
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

DANIEL är en butik inspirerad av italienskt mode som öppnade i Hørsholm 1993. När det var dags att byta lokal ville grundaren Anders Gadegaard att butiken skulle upplevas som hemtrevlig och därmed också ha bra akustik.

OVER BYEN ARKITEKTER från Köpenhamn uppfyllde önskemålen genom att omvandla en före detta banklokal till en modern modebutik. Arkitektbyråns mål var att inreda lokalen i en tidlös stil som skapar mening och värde för framtida användare. Den här gången tog det sig uttryck i en meter högre takhöjd. Det förstärker atmosfären och ger den nya butiken ett rejält lyft.

Fokus på snygga kläder

De stora fönstren ut mot gågatan återspeglar den stora, luftiga lokalen, där DANIEL nu ligger. Butiken upplevs som modern och elegant, med snyggt presenterade varor och service i toppklass.

Ett gråmålat akustiktak från Troldtekt ger lokalen en varm och lugn känsla, samtidigt som det uppfyller önskemålet om god akustik. Belysning är en viktig faktor i butiken, både för att framhäva varorna och skapa rätt stämning. Det uppnås genom ett elegant och flexibelt skensystem i kombination med några stora taklampor i den främre delen av butiken.

På golvet har man lagt stora klinkers som matchar takets nyans och förstärker den lugna känslan. Vägghyllorna längst in i butiken är specialdesignade, men en del inredning har också följt med från den tidigare lokalen.