Modern estetik i hållbart kontor

Startup-företaget ”urselmann interior” har renoverat sitt kontor i Düsseldorf enligt Cradle to Cradle-principen, vilket visar på företagets filosofi: från avfallsekonomi till cirkulär ekonomi.

Photo: Magdalena Gruber

För det Düsseldorf-baserade startup-företaget ”urselmann interior” är detta ett mål att sträva efter och man satsar därför enbart på hållbara material och Cradle to Cradle-principen i sina inredningsprojekt. Man använder framför allt trä från hållbara resurser och natursten. Kompositmaterial används inte alls. Inredningsarkitekterna försöker också använda mindre lim och istället välja mekaniska anslutningar.

Modern design och attraktiv estetik

Renoveringen av företagets egna 74 kvadratmeter stora kontorslokaler i Düsseldorf genomfördes också enligt Cradle to Cradle-principen. För ägaren Sven Urselmann, utbildad snickare, innebär utformningen av det egna kontoret också en möjlighet att experimentera med nya material och att se hur de beter sig och förändras över tid. Som med alla andra inredningsprojekt från ”urselmann interior” ser man även på företagets kontor att modern design och tilltalande estetik också är möjliga med hållbara produkter.

Minimalistiskt och funktionellt med en touch av Medelhavet

Det ljusa kontoret med showroom och kök har minimalistiskt funktionella möbler, en inbjudande stil med mycket ljust trä och en behagligt tyst arbets- och vistelsemiljö. På den ljusa väggen i kontorslokalerna, som nästan till hälften är klädd med filtbitar som går vertikalt, fungerar runda träbågar både som passager och dekorativa nischer.

En annan höjdpunkt är golvet, som delvis består av ljust trä och ett läckert nedsänkt stengolv i olika färger, och som i kombination med de runda bågarna skapar en Medelhavskänsla.

De två långsträckta belysningselementen, som löper hela skrivbordens längd och är klädda i brett vågigt, röd-orange tyg, bildar en lyckad färgkontrast till den ljusa interiören.

I linje med det hållbara helhetskonceptet används naturfärgade Cradle to Cradle-certifierade Troldtekt-plattor i taket, som är utformat som ett kassettak i trä.