Nya trendsättande kontor i Warszawa

Komfort, färg och tystnad skapar platser där man kan njuta av att arbeta.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak i kontorslokaler
Photo: Photolicous Piotr Skorek

Cushman & Wakefields nya huvudkontor i Warszawa är ett av de modernaste kontoren i EMEA-regionen. I ett originellt koncept av Massive Design har The Warsaw Hub skapats i enlighet med kraven i WELL-certifieringen, som syftar till att förbättra hälsa och välmående genom design. Resultatet är en imponerande arbetsplats där varje detalj är noga genomtänkt och allt material och utrustning är av högsta kvalitet.

En intressant sak är att dessa kontor har utformats utifrån det så kallade ”Six Feet Office”-konceptet. Detta var ett önskemål från kunden, det globala fastighetsrådgivningsföretaget Cushman & Wakefield. Syftet är att hjälpa företag att förbereda sig för att återvända till arbetsplatsen med effektiva kontorslösningar som lämpar sig för vad som numera är känt som ”det nya normala” efter covid-19-pandemin.

Det nya kontoret ståtar med en unik design som grundar sig på geometri och ett urval av material i hög kvalitet. En integrerad del av detta var önskemålet om Troldtekts tak- och väggprodukter. De cementbundna träullsplattorna ger en estetisk och naturlig yta till taken och har utmärkta akustiska egenskaper.

Dessutom bidrar användningen av Troldtekt romb i de större mötesrummen också till den geometriska utformningen överallt. Det är plattor med frästa spår för att skapa ett skalbart tredimensionellt mönster genom att kombinera dem i repetitiva eller slumpmässiga mönster. De utgör en del av det bredare sortimentet av designlösningar från Troldtekt.

Designlösningarna består av nio olika akustikplattor med olika former och mönster infrästa i ytan. Var och en har sitt eget särpräglade mönster och en unik stil som tillsammans med färger erbjuder beställarna stor flexibilitet för att förverkliga sina mest kreativa projekt.

Inredningen i det nya kontoret har skapats för människor och ett modernt sätt att arbeta på samt för att främja kreativa innovationer och samarbete. Det handlar inte bara om centralt belägna gemensamma ytor – här med en vacker utsikt över centrala Warszawa – utan även mindre enklaver eller rum som både enskilda arbetsgrupper och projektgrupper kan använda. Automatiserade rumsbokningssystem, rörelsesensorer och signaler för rumsbeläggning gör det inte bara lättare att hitta lediga rum utan bidrar också till att garantera säkerheten för medarbetarna.

Mötesrummen i delen med endast medarbetare har inredningselement som återspeglar deras naturrelaterade namn som t.ex. Spring, Summer, Volcano, Hurricane och Forest. Utformningen av rummen i den del som är avsedd för kunder har inspirerats av Warszawas ikoniska landmärken som medarbetarna valde ut när projektet planerades.

En välkomnande cafeteria, liksom receptionen, är en öppen och gästvänlig plats som kan användas till mycket. Här kan man ha ett öppet möte med kunder, kollegor och vänner. Det är en plats där man kan äta en kall måltid, sitta i soffan och jobba med en kopp varmt te eller ha ett snabbt möte i en bekväm fåtölj eller soffa. Alla ytbeläggningar har valts för att skapa en mysig och modern kafé- eller coworking-känsla.

Receptionen har också två stora konferensrum med vikväggar mellan sig. Genom att öppna upp mellan rummen får ca 200 personer plats. Självklart kräver den här sortens funktion och så många människor bra akustiska förutsättningar.

”Det var därför vi bestämde oss för att beställa en av de trevligaste lösningarna för det snygga taket och några av väggarna – cementbundna träullsplattor. Ett naturligt utseende, utmärkt akustik och miljövänliga värden är precis vad som behövdes i dessa kontor”, säger Massive Design-chefen Konrad Dowejko.

Massive Design är ett prisbelönt inredningsföretag med fullservice och en unik meritlista med framgångsrika prestigeprojekt.