Moderna kontorslokaler med exklusiv design

I kontorsdelen till en ny EDEKA-butik har arkitektens och byggherrens kreativa visioner resulterat i en perfekt kombination av funktion och design. Designkonceptet kompletteras av eleganta akustiklösningar med formstark karaktär.

Ingolf Schubert öppnade sin första EDEKA-butik 2005, och driver idag sex fysiska butiker (fyra i Waren/Müritz och två i Rostock) med en affärsyta på totalt 7 612 m², samt en e-handelsbutik i var och en av dessa städer.

Företagets filosofi – kvalitet, service, fräschör, mångfald – är något som de 310 medarbetarna dagligen tillämpar i kontakten med kunder, kollegor, praktikanter och medmänniskor. Arbetet består av att förse kunderna med färska och hälsosamma livsmedel av hög kvalitet samt service och rådgivning.

2016 öppnade Ingolf Schubert ytterligare en stor butik på Teterower Straße i Waren, med en affärsyta på 1 500 m². På övre plan finns här sedan slutet av 2021 en av de modernaste kontorslokalerna i Müritz-regionen. Samtliga rum har utrustats med Troldtekt akustiklösningar, för att ytterligare förstärka den moderna känslan.

 

Inglasade kontor ger ökad transparens

En lång korridor med ljusa golv och svart Troldtekt akustiktak binder samman kontors-, konferens- och utbildningslokalerna med personalrummet och loungeområdet, vilket skapar en trivsam atmosfär. De ljusa och rymliga rummen är avgränsade med glaspartier och flexibla lamellkonstruktioner, vilket ger ett öppet och transparent intryck.

I loungen finns bekväma sittmöbler i EDEKA-färgerna gult och blått, som skapar en snygg kontrast till de mer dämpade nyanserna på golv, väggar och tak. Personalrummet är utformat på liknande sätt. Här kan medarbetarna umgås och koppla av i en behaglig miljö med höga bord och barstolar i gult och blått. En stor EDEKA-logga skapar ett dekorativt blickfång ovanför den moderna, mörka köksdelen.

Samma designkoncept återkommer även i konferens- och utbildningslokalerna. Här kombineras ljusa akustiktak med vita möbler och mörka golv.