Genomtänkt grafisk och harmonisk inredning

På Nordre Strandvej i Risskov nära Århus har områdes- och fastighetsutvecklingsbolaget 1927 Estate byggt en fastighet för sitt eget huvudkontor som passar väl in i gatans arkitektur.

Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i t.ex. kontorsbyggnader

1927 Estate har ett kontor och möteslokaler på 2:a våningen, medan bottenvåningen är reserverad för två restauranger och öppnar upp mot ett litet torg som utgör en förlängning av byggnaden. En samlingsplats på en i övrigt tätbebyggd gata. Fasaden är klädd i elegant tegel med ett särskilt smalt format som förstärker arkitekturens horisontella linjer.

Inredningen är genomtänkt och stilren med enkla möbler, en bra balans mellan de råa och hårda ytorna i naturbetong samt svarta och vita väggar. Samtidigt har också stor vikt lagts på det mer grafiska och organiska uttrycket i textilplattor, gardiner, struktur och rörelse i Troldtekt-taket, samt på mindre detaljer där ek spelar en stor roll.

Fokus ligger både på estetik och medarbetarnas välbefinnande och vardag. På hele etagen er der i Troldtekt line lofterne integreret Troldtekt ventilation, som fungerer ved diffus indblæsning gennem udvalgte plader. Man ser ikke armaturene, og man oplever ikke træk. De svarta, obrutna Troldtekt line-taken betonar den grafiska och stilrena inredningen och stärker intrycket av taket som en enhetlig yta. Linjerna ger också en fin referens till fasadens horisontella tegellinjer som dragits in i byggnaden.

 

Inredning med belysning och textilier

I källarvåningen finns 1927 Estates rymliga matsal och ett antal mötesrum med naturligt ljus från fönster i marknivå. I hela källaren finns det också Troldtekt line i svart och med diffus ventilation. I källaren är inredningen också genomtänkt och funktionell. Matsalen kan delas in i två sektioner med vikväggar så att det är möjligt att skapa stora mötesrum.

Belysningen är ett viktigt element som ger rummen en särskild atmosfär, liksom gardinerna som mjukar upp de hårda betong- och glasytorna. Mötesrummen har namngetts efter olika danska städer, och i rummen finns stadskartor över staden i fråga på en ljudabsorberande, mjuk filtplatta. Stadsnamnen är de städer där 1927 Estate har kontor runt om i landet.