Stämningsfylld takvåning med klassiker

Fredericia Furniture har öppnat ett showroom högst upp i det som tidigare var Kongelige Postgård i hjärtat av Köpenhamn. Här presenteras klassiker och produktnyheter med den historiska byggnaden som en perfekt inramning.

Troldtekt, Fredericia Furniture
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

På två våningsplan kan man gå på upptäcktsresa i Fredericias urval av möbler med historia från början 1911, vidare till de välkända klassikerna som Børge Mogensens möbler till helt ny dansk möbeldesign.

I de nya lokalerna har man skapat kreativa arbetsplatser för medarbetarna, utöver galleri och showroom. Det betyder att stämningen i huset präglas av designföretagets arbete och den puls som ett internationellt varumärke arbetar i. Även gäster och samarbetspartner bidrar till platsens levande miljö.

Stilsäkra kontraster

Den översta våningen är byggnadens takvåning, med den charm som de sneda taken bidrar med. Från takvåningen finns också utgång till en takterrass, varifrån man kan njuta av utsikten över stadens torn och tak. Dagsljus från de många fönstren ger möblerna form och textur, och de svarta Troldtekt-takplattorna leder blicken till inredningen och till utsikten.

Det svarta Troldtekt-taket har man valt för att ge rummet exklusivitet och för att säkerställa god akustik, naturligtvis tillsammans med möblerna! Stilen på takrummet är fylld med kontraster, med råbetonggolv, råa murverk samt trappa och inredning med specialtillverkade radiatorer av stålplattor.

Materialval och färgtoner har inspirerats av urban, modern inredning, där man valt eleganta möbler i kontrast till de råa materialen för att de tillsammans ska skapa en varm och inbjudande stämning.