Modernt kontor i Tysklands bästa nya byggnad

På två våningar i byggnaden ”Kö-Bogen II” i centrala Düsseldorf har den tyska fastighetsutvecklaren GERCH sitt nya, moderna huvudkontor.

Troldtekt akustiktak i företagsbyggnad

GERCHGROUP AG har valt att flytta in i en centralt belägen affärs- och kontorsfastighet i Düsseldorf, som har blivit utsett till Tysklands bästa nya byggnad. Den unika byggnaden, designad av ingenhoven architects GmbH, uppfyller högsta miljö- och hållbarhetsstandard och har dessutom Europas största gröna fasad i form av en åtta kilometer lång avenbokshäck.

 

Exklusiva och innovativa lokaler

Även kontorslokalerna är exklusiva, innovativa och moderna. De omfattar två våningar på nästan 1 800 kvadratmeter samt cirka 670 kvadratmeter terrassyta.

Slutna och öppna ytor avlöser varandra och erbjuder gott om plats för såväl möten och koncentrationskrävande arbete som kommunikation och umgänge. På de två våningarna, som förbinds med breda ståltrappor, finns förutom kontor och mötesrum även snyggt inredda personalrum samt en öppen köksdel, ett vinbibliotek och flera teknikrum.

 

Elegant design med rå charm

De ljusa lokalerna är inredda med exklusiva möbler och designade med omsorgsfullt utvalda detaljer. Glas och stål kombineras med mörkt trä, vilket ger ett elegant intryck. Svarta innertak med öppen struktur i rå industristil för tankarna till en charmig vindsvåning – särskilt i de gemensamma utrymmena. Ljusa golv skapar en snygg kontrast till de mörkare väggarna och draperierna i dova nyanser som delar av rummen.

I vissa av mötesrummen har modifierade Troldtekt akustikplattor installerats i taket, vilket möjliggör integrering av olika typer av belysning och därmed bidrar till det exklusiva helhetsintrycket.