Balanserad inredning

Gottlieb Paludan Architects i Köpenhamn har flyttat till ett nytt, stort kontor i Nordhavnen. Medan byggkranarna svänger sig över området har företaget hittat charmen i ett före detta packhus på kajen och satt sin personliga prägel på lokalen.

Troldtekt, Gottlieb Paludan Architects, Copenhagen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Dagsljuset dominerar i det stora rummet, där Gottlieb Paludan Architects cirka hundra medarbetare sitter under samma tak. Ljuset från de stora fönsterpartierna mot söder och norr blandas med ljuset från taklamporna, som sitter parallellt med fasaderna längs mittkonsolen i det kvadratiska rummet.

Den svartklädda konferensdelen mitt i rummet är en samlingspunkt med loungeområde och mötesrum, men bidrar också till att skapa struktur i det stora, flexibla rummet. Utmed väggarna finns matsal, garderob, fler mötesrum och olika biutrymmen. Trots rummets storlek och rumshöjden upplevs arkitektkontoret som överblickbart och välkomnande.

Tine Kjærulff Bay, designchef och partner på Gottlieb Paludan, berättar att inredningen avspeglar den arkitektur som byrån också föredrar att rita – tidlös, enkel och nordisk!

Naturliga nyanser

Gottlieb Paludan Architects har själva ritat många av möblerna och kompletterat dem med några väl valda möbelklassiker och belysningsarmaturer. De många svarta möblerna kontrasterar elegant mot de ljusa golven i askträ, de ljusa gardinerna och mattorna i grått. Rummet präglas inte bara av symmetri, utan också av balans i valet av färger och material.

Den stora industrilokalen har fått en arkitektonisk bearbetning för att fungera bra som arbetsplats. Man har också fokuserat på att skapa rätt akustik i rummet, och lösningen är Troldtekt i färgen naturträ i taket i kombination med andra akustiska lösningar. Troldtekts varma, textilliknande yta ramar in konstruktionen med vitmålade bjälkar och pelare och bidrar till att skapa en sammanhängande och lugn helhet.