Ny våning för kreativa sinnen

Genom att inreda nya kontorslokaler lever Hausmann Architektur GmbH upp till sitt ansvar för hållbart byggande och har samtidigt skapat en plats där liv och arbete förenas.

Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i kontorsbyggnad

Den som vill arbeta kreativt, innovativt och framgångsrikt i ett team behöver inte bara kompetenta medarbetare utan även rätt lokaler. Det är något man är medveten om hos Hausmann Architektur GmbH. Arkitektbyrån, som är specialiserad på nybyggnation av skolor och har cirka 30 arkitekter i Aachen och Köln, har därför nu byggt ut sina kontorslokaler i Aachen. På bottenvåningen i en tegelbyggnad på Bendstraße har man skapat en extra, multifunktionell kontorsvåning på cirka 135 kvadratmeter.

 

Gott om plats för teamet

Utöver nya mötes- och vilorum för möten och videokonferenser finns det även ett stort rum som är särskilt utformat för teambuilding-aktiviteter. Äntligen kan medarbetarna – efter att ofta ha suttit ensamma på hemmakontoret under den långa coronapandemin – ta en paus tillsammans igen och antingen äta tillsammans vid det stora bordet eller vid köksdisken och utbyta idéer. Dessutom finns det flexibla, moderna arbetsplatser där man kan utveckla idéer för morgondagens skolbyggnader. Man har redan hållit fortbildningar, seminarier, julfester, fester och till och med konserter i de nya lokalerna.

 

Ekologi och trivsel

Den ljusa våningen har en öppen och enkel design. Stora spröjsade fönster och halvhöga glasade väggar skapar transparens utåt och inåt. Mörka fönsterkarmar, radiatorer och golv utmärker sig mot de ljusa väggarna och möblerna. Färgklickar, som stolar i olika stilar, gröna växter och en stor flerfärgad matta i uppehållsrummet, skapar accenter och bidrar till en trivsam atmosfär. Även taken av obehandlade Troldtekt akustikplattor av cementbunden träull baserad på cementtypen FUTURECEM™ utstrålar en naturlig gemytlighet. Det inbjuder dessutom till att diskutera den akustiska och optiska effekten, hållbarhet och ekologiskt byggande med arkitektbyråns besökare.