Eleganta kontraster

Längst upp i en ny kontorsbyggnad i Kolding har Jensen & Nielsen Gruppen A/S sitt huvudkontor. Kontoret i takvåningen har fantastisk utsikt och vackert dagsljusinsläpp som framhävs ytterligare av inredningen.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Utvecklings- och byggföretaget Jensen & Nielsen Gruppen A/S ville att den långsmala lokalen skulle inredas med fokus på bra arbetsmiljö och en hemtrevlig atmosfär.

Inredningsfirman Reinholdt // Rud i Kolding har med säker hand valt ut taktila material och snygga designlösningar för att skapa rätt balans.

Kontoret upplevs som inbjudande och välkomnande, men har samtidigt en sval elegans tack vare glasväggar och trädetaljer i rökt ek. Väggfärger, gardiner och mattor bidrar till att lyfta fram dagsljusets variation. I byggnadens gavel ligger två chefskontor med utsikt över åmynningen i Koldingfjorden precis intill byggnaden.

Grafiska effekter

Svart Troldtekt line har valts till taken i samtliga rum, där spåren och ljuskällorna i takytan lyfter fram byggnadens avlånga form och placering längs med ån.

Det är en mycket elegant grafisk lösning som binder samman resten av inredningen. De svarta taken står i kontrast till de stora glaspartierna och ger rummen en känsla av intimitet. Akustik är en viktig faktor för Jensen & Nielsen Gruppen A/S, både på det egna kontoret och i de projekt de är involverade i.

De genomgående designgolven i betong ger, precis som taket, en känsla av rymd i kontoret.