Modern kontorsbyggnad i trendig stadsdel

I Karolinenviertel i stadsdelen St. Pauli i Hamburg har den kända reklambyrån Jung von Matt utökat sitt huvudkontor med ett nytt femvåningshus.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak i kontorslokaler

Den ägarledda reklambyrån Jung von Matt, med 24 dotterbolag världen över, startades i Hamburg och har sedan 1991 sitt huvudkontor på Glashüttenstraße i Hamburgs centralt belägna och trendiga stadsdel St. Pauli. Huvudkontoret, som omfattar flera byggnader, utökades 2021 med en ny modern byggnad.

 

Nybyggnad över parkeringen

Under ledning av de tre arkitektkontoren Stephen Williams Associates, KKP Architekten och Anja Richter Modersitzki har en femvåningsbyggnad med elegant tegelfasad och reflekterande fönsterfronter uppförts ovanför en befintlig parkeringsplats. Byggnaden smälter diskret in i de historiska befintliga byggnaderna och förbinder de olika våningsplanen i två intilliggande kontorsbyggnader via en central trappa.

 

Glas, trä och synlig betong i harmonisk kombination

Arbetsplatserna och konferensrummen i byggnaden har stora ljusinsläpp, är transparenta och öppna med mycket glas. Med en avslappnad möblering erbjuds gott om plats för kreativt arbete samt för pauser och kommunikativt utbyte. Medan ljusa trägolv och väggar utgör en vacker kontrast till de mörka fönsterkarmarna och kontorsmöblerna i den digitala byrån, domineras JvM Academy, där unga kreatörer utbildas till konceptkreatörer i ett ettårigt utbildningsprogram, av de starka färgerna i ett konstverk i flera rum skapat av tejpkonstnärerna Atau Hámos och Matheo Romahn.

Pelare, balkar och det synliga betongtaket ger kontoret en urbant industriell karaktär. De installerade akustikplattorna från designlösningen Troldtekt® Line i vitt har i kombination med den klassiska akustikplattan i grått och naturträ en balanserande effekt i alla rum. De bidrar också till att optimera akustiken och avrundar det övergripande designkonceptet på ett utmärkt sätt.