Inbjudande bilhall

Karlsen Biler i danska Horsens är en annorlunda bilaffär där man möts av snygga material och en elegant iscensättning av bilarna, som naturligtvis är det som är i fokus.

Troldtekt träullsplattor säkerställer bra akustik i kontor- och företagsbyggnader

När Karlsen Biler skulle flytta till nya lokaler fick de hjälp av arkitekten Allan Brunbjerg från AB Huset. Han har lång erfarenhet av bostadsbyggande, och det var också viktigt att byggnaden fick en hemtrevlig känsla.

Byggnaden är en standardhall i stål som är klädd i en kombination av stålplattor och trä. Byggnaden har isolerats och golvvärme har installerats. Bilarna står på ett område med stora klinkerplattor, medan du som kund tas emot på ett trägolv i fiskbensmönster.

Taken är täckta med svarta Troldtekt akustikplattor, som ger en fin helhet i hela rummet och skapar en behaglig akustik för medarbetare och kunder. Enligt Allan Brunbjerg valdes den svarta färgen för att skapa en ”grottkänsla”.

Design säljer design

Mitt i rummet finns en stor möbel i mörkt trä som delar in det större rummet och ger plats åt en trivsam bar som erbjuder kalla och varma drycker. Allan Brunbjerg berättar:

”Det har varit en spännande uppgift för mig som arkitekt att komma med idéer och skapa en plats med en bra och hemtrevlig atmosfär, så att kunden kan koppla av och fundera på sitt bilköp.”

Det finns många fina detaljer som insyn till verkstaden och fönster i industristil till kontoret, vilket gör platsen till en lite annorlunda bilaffär. Här möter man bilarna i en trivsam atmosfär som kommer ur en arkitektonisk förståelse för hur kunderna upplever en plats.