Grafiskt, effektivt, vackert

En lyckad kombination av färger och material har skapat en välkomnande och bekväm arbetsmiljö hos Kindred Group.

Troldtekt Kindred Group
Photo: Bjørn Bertheussen

Hos Kindred Group i centrala Köpenhamn går en röd tråd genom inredningen samtidigt som det finns gott om variationer. ATM Design har arbetat med att skapa en levande arbetsplats och har med säker hand valt färger, material och ytor som kompletterar varandra.

Man har använt trä, glas och textilier med svarta kontraster och varierad belysning. Resultatet är en avslappnad och kreativ miljö, där samarbete mellan olika yrkesgrupper har stått i fokus. Därför har akustiken också varit ett viktigt tema och många rum har mattor, gardiner eller en akustisk väggdekoration som en del av inredningen.

Till ett mötesrum med höga krav på akustiken designade ATM Design ett raffinerat collage med Troldtekt-akustikplattor i färgerna svart, vitt och natur. Uttrycket är grafiskt och enkelt utan att dominera rummet.

Anders Busk Faaborg från ATM Design berättar att det var viktigt att skapa en arbetsmiljö, där både det auditiva och det visuella fungerar optimalt för att kunna ha möten, presentationer och brainstorming i samma rum.