Hörsal med det lilla extra

I företagsparken Kløverbyen på Amager har hörsalen rustats upp och fått bättre akustik. Det gynnar både hyresgäster och besökare.

Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i kontorsbyggnad
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Mittemot Kløvermarken ligger De Danske Spritfabrikkers tidigare lokaler, som sedan produktionen upphörde har bytt ägare några gånger. Det stora byggnadskomplexet heter idag Kløverbyen, med hyresgäster som t.ex. Metronome Productions, Nordisk Film TV, Timm Vladimirs Køkken, TAP1 Bobles, Racket Club Cph. samt ett modernt kontorshotell.

De gamla industribyggnaderna har en speciell rustik charm, som ger varje lokal en egen identitet med unika möjligheter. På många ställen har Troldtekt akustiktak använts, som passar bra in i den rustika miljön och uppfyller kraven på god akustik.

Kløverbyen har faciliteter som matsal, lounge, konferensrum och hörsal.

Takdesign

Den trivsamma miljön vid entrén till Kløverbyens gemensamhetsutrymmen bidrar till att skapa en välkomnande känsla. Kløverbyens hörsal ligger vid sidan av entrén och kan därför användas både av hyresgäster och externa aktörer.

Detta var också det ursprungliga syftet med hörsalen, som sedan den uppfördes har renoverats ett flertal gånger. Nu har man framhävt salens betongpelare, genom att skrapa bort färgen för att synliggöra betongens råa struktur.

Hörsalen har många användningsområden, tack vare den genomtänkta akustiken. I taket mellan betongpelarna har man installerat Troldtekt line, vars linjer löper tvärs igenom rummet.

I kombination med den ljusa golvmattan och dagsljuset utifrån ger Troldtekt line värme åt den råa betongen.