Vass arkitektur och mjukt ljud

Larsen Strings i Sønderborg (Danmark) är specialiserade på tillverkning av strängar till violiner, altfioler och cellor. Nu har de flyttat in i en ny byggnad.

Väggbeklädnad med Troldtekt träullsabsorbenter i kontorsbyggnad

När nya maskiner började användas till strängtillverkningen ställdes nya krav på Larsen Strings lokaler, och lösningen blev en ny byggnad inte långt från den gamla. Företaget startade upp sin verksamhet i ett garage på 1990-talet, och tillverkar idag strängar till musiker över hela världen.

Alla arbetsstationer har nära till maskinerna i den nya byggnaden, eftersom den är uppförd runt själva produktionshallen. De flesta av medarbetarna har dessutom nära till lunchrummet, som även används till olika sociala tillställningar. På en av väggarna i lunchrummet sitter den dekorativa och ljuddämpande akustiklösningen Troldtekt rhombe i FUTURECEM. Dessa nya plattor har ett avsevärt lägre koldioxidavtryck, eftersom cementen blandas med lera.

 

Elegant rombmönster

Även taken i lunchrummet och övriga kontor är klädda med Troldtekt baserat på FUTURECEM, och i ett större mötesrum har man precis som i lunchrummet monterat Troldtekt rhombe på en av väggarna för att förbättra akustiken ytterligare. Bra akustik är A och O för ett företag som arbetar med strängar till musikinstrument! En annan viktig faktor är precision. Det gäller även Troldtekts designlösning, som med sitt distinkta rombmönster skapar en levande yta.

Från utsidan ger den nya byggnaden ett modernt och välkomnande intryck, tack vare stora glaspartier. Den ansvariga byggfirman, Hansson Erhverv i Sønderborg, arbetar målmedvetet med frågor som hållbart byggande och FN:s globala mål. De räknar med att byggnaden DGNB-certifieras på guldnivå och är mycket nöjda med Troldtekts nya plattor, som dessutom har ett lägre koldioxidavtryck.