Herfords modernaste kontorsbyggnad

Människor som vill umgås, vara kreativa, arbeta och ha det trevligt tillsammans kommer att trivas utmärkt i moderna Lui House i Herford (Nordrhein-Westfalen), den perfekta platsen för workshops, fester och samarbeten.

Photo: Laura Thiesbrummel

Denna tegelbyggnad i fyra våningar har en imponerande arkitektur från 1920- och 1930-talet och ligger i en pulserande del av staden, inte långt från konstmuseet MARTa.

Särskilt iögonfallande är det orangeröda fasadteglet, som har specialtillverkats i Danmark. Tegelstenarna har avsiktligt murats med fel sida ut, så att murbruksfickorna är synliga. Det utstickande mörka terrasstaket förstärker byggnadens industriella karaktär.

Energikoncept

Energikonceptet bygger på ett holistiskt hållbarhetstänk med fokus på totalkostnaden under hela byggnadens livslängd. Här finns ett solcellssystem på 16,5 KWp, vilket innebär att byggnaden är helt självförsörjande på el. Tack vare två värmepumpar anslutna till en djupgeotermianläggning kan hela byggnaden både värmas upp och kylas ned. Vid nedkylning aktiveras samtliga betongytor. Golvvärme gör att hela lokalerna värms upp och ventilationssystemet återvinner över 90 procent av värmen.

Solavskärmning sker automatiskt via solståndsstyrd centralstyrning eller separat för varje fönster. Ett Bluetooth-styrt belysningssystem möjliggör individuell belysning i rummen. Här finns funktioner som dimning, fading, inställning av ljusets färg och olika ljusscenarier för respektive våning som kan styras med en iPad. Byggnaden har dessutom två laddningsstationer för bilar och elcyklar.

Bekväma lokaler i fyra plan

Invändigt erbjuder Lui House, som nominerats till arkitekturpriset ”Best Workspaces 2022”, fyra våningar med moderna och bekväma lokaler där man kan arbeta eller hålla olika typer av evenemang. Det finns en 200 kvadratmeter stor tankesmedja, som även omfattar en generös takterrass med utekök. På bottenvåningen finns dessutom ett café med uteservering.
De olika stora mötes- och kontorslokalerna har en inspirerande och estetiskt tilltalande miljö, med möbler av hög kvalitet och den senaste medietekniken.

Charmig och trivsam atmosfär

Bekväma sittplatser i form av stolar, fåtöljer, skinnsoffor och hängstolar i diskreta färger kombineras med stengolv och mattor, vilket förstärker den personliga och hemtrevliga känslan i hela byggnaden.
Takplattorna i färgen naturgrå är ett viktigt designelement som passar perfekt in i helhetskonceptet. De är försedda med hål i olika storlekar och kombineras med en mängd olika runda armaturer, vilket ger ett unikt och snyggt intryck.